Raktáron

Legéndy Péter: A művészet valósága

„A művészet valósága nagyon jól felépített tankönyv. Különösen ajánlom a művészet iránt komolyan érdeklődő diákok számára, hiszen minden állítását konkrét műalkotások alapján értelmezi és helyezi el a történelemben. Nagyszerű gondolat, hogy a műveket – Kmetty…
1 990 Ft
[5.06EUR] / db
Max. rendelhető 10 db
„A művészet valósága nagyon jól felépített tankönyv. Különösen ajánlom a művészet iránt komolyan érdeklődő diákok számára, hiszen minden állítását konkrét műalkotások alapján értelmezi és helyezi el a történelemben.
Nagyszerű gondolat, hogy a műveket – Kmetty János szavaival: „a vizuális eseménydrámákat” – aszerint vizsgálja, hogy a helyük vagy az állapotuk fontos-e. Ez a felfogás megoldja azt a problémát, hogy az egyik mű jobb-e, mint a másik – például jobb-e Leonardo Sziklás Madonnája, mint egy bizánci Madonna. Két jó képről van szó, amelyek különböző korban. különböző igényből születtek: két gondolat ragyogó művészi kifejezéséről van szó, nem pedig egy harmadik szempont szerinti versenyről. Arról az olvasó dönthet, hogy ezek után melyiket szereti jobban. A műveket szeretetből választja a szerző, szubjektív döntése alapján, ami nem azt jelenti, hogy más művek kevésbé jók. Így ez a tankönyv a műalkotások megértéséhez és megszeretéséhez nyújt hasznos segítséget.
Minden komoly diáknak és tanárnak szeretettel ajánlom ezt a szép könyvet!” – Melocco Miklós, szobrászművész

„Joseph Ratzinger negyedszázaddal ezelőtt azt mondta az őt kérdező újságíróknak, hogy két nagy védelmezője van az egyház által tanított igazságnak: a szentek és a művészet.
Az ember istenképiségét bizonyítja a művészi alkotás, mert ebben a Teremtő munkatársává válik.” – Dr. Török József, egyháztörténész

Szállítás

Foxpost csomagautomata

Foxpost csomagautomata


Előreutalás után.

Szállítási díj: 999 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
GLS Csomagpont

GLS csomagpont


Előreutalás után!

Szállítási díj: 1 299 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.

Posta Csomagautomata


Előreutalás után!

Szállítási díj: 1 299 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
Pick Pack Pont

Pick Pack Pont


Előreutalás után.

Szállítási díj: 1 299 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion

Postai szállítás


Előreutalás után!

Szállítási díj: 1 899 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek